Drink....eat!!!

Σούπα κρέμα με καλαμπόκι και πιπεριές

0
υλικά

  • 8 μεγάλα καλαμπόκια ξεσπυρισμένα ή 4 1/2-5 φλυτζ. κατεψυγμένο καλαμπόκι ξεπαγωμένο και στραγγισμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 8 φέτες μπέικον
  • 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζ. αλεύρι
  • 2 λίτρα ζωμό κότας
  • 4-5 μεγάλες πιπεριές Φλώρινας, ψημένες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε λουρίδες
  • 2 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 1 1/2 φλιτζ. κρέμα γάλακτος ή μισή κρέμα και μισό στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 φλιτζ. αμερικάνικο ουίσκι (bourbon)
  • 2 κουτ. σούπας φρεσκο θυμάρι ή 1 κουτ. ξερό θυμάρι
  • αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3-4 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο μαϊντανό για στόλισμα.
εκτέλεση
Ψήστε τα καλαμπόκια στα κάρβουνα ή στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν και ξεσπυρίστε τα. Αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο καλαμπόκι, απλώστε το πάνω σε λαμαρίνα με λαδόχαρτο και ψήστε το στο γκριλ μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.Σε μια κατσαρόλα σωτάρετε το μπέικον μέχρι να ξεραθεί. Βγάλτε το σε χάρτινη πετσέτα και μόλις κρυώσει, θρυμματίστε το Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο λίπος του μπέικον, προσθέστε και το σέλινο και σωτάρετε συνολικά για 5 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό και μόλις πάρει βράση, βάλτε τις πατάτες, τις πιπεριές και το καλαμπόκι και χαμηλώνοντας πολύ τη φωτιά βράστε για 30-40 λεπτά.Ανακατεύετε πού και πού Όταν περάσουν τα 40 λεπτά προσθέστε την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι, το ουίσκι, το θυμάρι, μέρος του μπέικον (κρατάτε λίγο για να στολίσετε τη σούπα) και αλάτι-πιπέρι. Βράστε για άλλα 5-10 λεπτά, δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση. Σερβίρετε αμέσως σε γαβάθες, πασπαλίζοντας με μαϊντανό και μπέικον.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...