Drink....eat!!!

Φοντύ τυριών

1
υλικά
1 σκελίδα σκόρδο
450 ml λευκό ξηρό κρασί
350 γραμμ. τυρί έμενταλ, σε κομματάκια
250 γραμμ. πικάντικη γραβιέρα, σε κομματάκια
2 κ.σ. κορν φλάουρ
20 ml kirsch ή μπράντι
1 κ.κ. μέλι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


 εκτέλεση
Με τη σκελίδα σκόρδου αλείφουμε το ειδικό σκεύος για φοντύ σε όλη την εσωτερική πλευρά και ρίχνουμε το κρασί για να ζεσταθεί ώσπου να κάνει τις πρώτες μικρές φυσαλίδες. Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε τα τυριά και σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, περιμένουμε να λιώσουν. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο kirsch, ρίχνουμε το μέλι και προσθέτουμε το μείγμα στο λιωμένο τυρί. Μόλις δέσουν τα υλικά, τρίβουμε πιπέρι και μεταφέρουμε το σκεύος στη συσκευή που το κρατά ζεστό. Μαζί έχουμε και μια ξύλινη κουτάλα για να ανακατεύουμε. Συνοδεύουμε με μπουκιές από μαύρο ψωμί.


1 σχόλιο: Leave Your Comments

  1. Λατρευω το φοντυ, αλλα φυσικα δενε χω το καταλληλο σκευος για να το απολαμβανω σπιτι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...