Drink....eat!!!

Μπακαλιάρος πικάντικος γιαχνί

0
υλικά


  • 1 κιλό Μπακαλιάρος παστός κομμένος σε μερίδες και ξαρμυρισμένος


  • 1 κιλό πατάτες χοντροκομμένες


  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα ροδέλες


  • 2-3 καρότα κομμένα (προαιρετικά)


  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο


  • 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού


  • 1 κουτ. σούπας τοματοπολτέ αραιωμένο σε λίγο νερό ή 1/2 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη


  • Αλάτι


  • Πιπέρι


  • Πιπέρι κόκκινο καυτερό (τσίλι)


  • εκτέλεση
    Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια
    Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα μέχρι να σοταριστούν κι αυτά ελαφριά.Ρίχνουμε τον πελτέ ή την τριμμένη ντομάτα, το αλάτι και τα πιπέρια και σιγοβράζουμε με κλειστή κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα (περίπου 20 λεπτά).Τέλος ρίχνουμε τον μπακαλιάρο (που έχουμε ξαρμυρίσει τουλάχιστον 12 ώρες κι έχουμε αφαιρέσει το δέρμα) και το χυμό λεμονιού (περίπου 10 λεπτά).Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε αν θέλουμε για χρώμα με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...