Drink....eat!!!

Μανιτάρια μαριναρισμένα σε κρασί

0
Yλικά
400 γραμ. μανιτάρια (αν είναι μικρά ολόκληρα, τα μεγαλύτερα σε φέτες)
80 ml ελαιόλαδο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμένη και 1 ολόκληρη
2 κ.σ. δενδρολίβανο, τα φύλλα
250 ml άσπρο ξηρό κρασί
1 κ.γ. αλάτι, 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
έξτρα ελαιόλαδο και λίγο δενδρολίβανο για το σερβίρισμα


Εκτέλεση
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε το λάδι σε πολύ χαμηλή φωτιά (να μην βράζει ούτε να καπνίζει) με το σκόρδο και το δενδρολίβανο. Προσθέτετε το κρασί, ανεβάζετε τη θερμοκρασία και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύτετε για 3 λεπτά. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Βάζετε τα μανιτάρια σε μπολ και ρίχνετε το μείγμα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε να κρυώσει, ανακατεύοντας μερικές φορές. Καλύπτετε με διαφανή μεμβράνη και αφήνετε να μαριναριστούν έτσι όλη νύχτα.
   Σερβίρισμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, γαρνιρισμένα με φυλλαράκια δενδρολίβανου και μια γραμμή ελαιόλαδου.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...