Drink....eat!!!

Φιλετάκια κοτόπουλου με κάσιους

0
Υλικά:
  • 3 - 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 6 - 7 πράσινες πιπεριές
  • 1 γεμάτη χούφτα φυστίκια κάσιους
  • 1 ποτηράκι κρασιού soya sauce
  • 1 πρέζα σκόνη πιπερόριζα (τζίντζερ)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
  • 3 - 4 κουταλιές ηλιέλαιο
  • ένα κουταλάκι σουσαμέλαιο
  • ταμπάσκο ή 1-2 καυτερές πιπερίτσες
Υλικά (για τη σάλτσα):
  • 3 ουταλιές σούπας ξύδι
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη (προτιμότερο μαύρη)
  • 3 κουταλιές soya sauce
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε τα φιλέτα κόντρα σε κομάτια 3 - 4 εκατοστών και τα βάζουμε σε βαθύ σκεύος.
  • Απο πάνω περιχύνουμε με τη soya sauce, ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομένο και πασπαλίζουμε με την πιπερόριζα και το κορν φλάουρ.
  • Ανακατεύουμε με τα χέρια και αφήνουμε έτσι να μαριναριστεί για μια ώρα περίπου.
  • Κόβουμε τις πιπεριές σε μακρόστενες λεπτές λωρίδες
  • Σε γουόκ ή βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις πιπεριές γυρίζοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα
  • Όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το κοτόπουλο με τη μαρινάτα του και συνεχίζουμε το γύρισμα για 10 - 12 λεπτά περίπου.
  • Ρίχνουμε τα κάσιους και τις πιπερίτσες ή το ταμπάσκο και γυρίζουμε πάνω απο τη φωτιά για άλλα 5 λεπτά.
  • Τραβάμε απο τη φωτιά και πάνω βάζουμε ένα τηγανάκι με τα υλικά της σάλτσας. Οταν η ζάχαρη λυώσει και το μίγμα αρχίσει να κοχλάζει ξαναβάζουμε στη φωτιά το γουοκ με το κοτόπουλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα ανακατεύοντας να πάει παντού.
  • Προσθέτουμε και το σουσαμέλαιο και τραβάμε απο τη φωτιά αφήνοντας το φαγητό για 5 λεπτά να δέσουν τα αρώματά του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...