Drink....eat!!!

Αχνιστή μανιταρόσουπα

0

Υλικά
20 γραμμ. ξερά μανιτάρια πορτσίνι
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κοτσάνι σέλερι, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
400 γραμμ. από διάφορες ποικιλίες μανιταριών
1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι
2 ντομάτες, ψιλοκομμένες ή 1 κουτ. σούπας πάστα ντομάτας
νερό όσο πάρει
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Ρίχνετε σε ένα μπολ ένα φλιτζάνι βραστό νερό και μουσκεύετε τα μανιτάρια πορτσίνι, 15-20′ περίπου. Όταν βγάλετε τα μανιτάρια από το νερό, δεν πετάτε το νερό, αλλά περνάτε αυτόν το ζωμό από από μια λεπτή σήτα. Στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό σε κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο σας, το σέλερι, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε λίγο νερό ακόμη και βράστε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Έπειτα χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 30′ περίπου. Σουρώνετε ξανά το ζωμό και τον αφήνετε στην άκρη. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε το κρεμμύδι και το θυμάρι και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά. Ψιλοκόβετε όλα τα μανιτάρια σας και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Δυναμώνετε τη φωτιά και τσιγαρίζετε για 5′ περίπου. Τώρα θα προσθέσετε το ζωμό που έχετε φυλάξει, την ντομάτα ή τον πελτέ και αφήνετε τα υλικά σας να βράσουν με κλειστή την κατσαρόλα σας για 10′

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...